Известие

Collapse
No announcement yet.

Миризма на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Миризма на бензин

Колеги имам един гаден проблем колата като я запаля и много мирише на бензин. Можете ли да ми кажете на какво се дължи това. Не съм обърнал внимание дали мирише само когато е студена мисля ,че постоянно го прави.

===========================
    Колега, пиши по-описателни заглавия!
    Alfa Romeo 146 1.4 90hp.

Ако си си махнал катализатора-нормално.И в комбинация с развален дебитомер... ,както е при мен-става по-богата смес и ето ти отговора
    GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Понеже имам колата от скоро. И незнам дали има катализатор и каде се намира можете ли да ми кажете как да разбера дали имам или нямам а дебитометара би трябвало да е ок защото на диагностиката не излиза такав проблем.
      Alfa Romeo 146 1.4 90hp.

Comment

Понеже и аз го имам този проблем, би ли споделил дали ти работи термостата защото моят е направен да работи само на големия кръг и един приятел ми каза ,че може да е така защото компютъра се настройва за по-студен двигател и прави по-богата смес и затова мирише на бензин. Аз не разбирам от тия работи и моля ако някой е по-запознат да разясни малко повече.
        33 1.4i 94` Trofeo

Comment

А като развиеш някоя свещ какъв цвят е? черна ?
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от Ralf
            Понеже и аз го имам този проблем, би ли споделил дали ти работи термостата защото моят е направен да работи само на големия кръг и един приятел ми каза ,че може да е така защото компютъра се настройва за по-студен двигател и прави по-богата смес и затова мирише на бензин. Аз не разбирам от тия работи и моля ако някой е по-запознат да разясни малко повече.
            Ако е термостат, освен, че ще мирише отвън, ще влиза бензин в маслото и то също ще замирише, а и може да си вдигне нивото. при всички положения не е добре да се кара дълго време така.

А иначе на бензин може и да мирише от кофти свещи
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Забравил съм да напиша че колата е 146 1.4 бохер 8в. Ами наскоро правих ремонт тоест смяна на гарнитура на главата тоест лявата и смемих свещите на бош. това е преди месец а за термостата и аз мисля че нещо не работи добре защото едно че е много стар и не е сменян сигурно и другото е че когато карам изван града колада даржи 50гр. а това мисля че не е нормално. нали?
              Alfa Romeo 146 1.4 90hp.

Comment

Ами с тея 50 градуса трябваше да започнеш
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

е като е 50 гр. какъв е извода моля споделете.
                  Alfa Romeo 146 1.4 8V 94hp Boxer 97g.

Comment

означава, че термостата е за смяна
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

и от там ли идва миризмата на бензин. от термостата.
                      Alfa Romeo 146 1.4 8V 94hp Boxer 97g.

Comment

Миризма на бензин заради развален термостат???????? по голиама глупост не сам чувал.колега парво си погледни гарненцата отдоло и тогава започваи с другите хамалогии.
                        АЛФА 145 1.6 БОКСЕР 96Г.

Comment

здр

ако искаш си провери дали нямаш те4ове,нали си сменял гарнитура от ляво,то там се намират марку4ите на вход/изход бензин
                          145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Приятелю, ако колата ти мирише само когато е запалена най-вероятно имаш теч.Погледни като я запалиш отзад резервоара дали е в бензин докато работи мотора.Ако е така значи ти се е протрил маркуча дето излиза от бензиновата помпа. При мен така беше и го свалих и с поялника го залепих и сега е като нов. Дано съм бил полезен
                            Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
                            Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
                            Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

и аз го имам този проблем с миризмата и поне 100 е гледан и още не мога да разбера от къде е?
                              всички маркучи, помпи, гарнета и какво ли още не...
                              при мен се усеща най силно миризмата на бензин само когато е топло на вън
                              Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Working...
                              X